دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

مذاکرات هسته‌ای ایران و امریکا وارد مرحله حساس فنی شد

رسانه آمریکایی با اشاره به اینکه گفت‌وگوهای هسته‌ای تهران و واشنگتن به مرحله‌ای رسیده است که به‌عنوان سطح کارشناسی شناخته می‌شود، آن را نشانه پیشرفت سریع مذکرات دانست.
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۸ - ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 April 22
کد خبر: ۲۷۶۱۷۸

به گزارش راهبرد معاصر، هیات‌های مذاکره کننده ایران و ایالات متحده تاکنون ۲ بار به‌طور غیرمستقیم با یکدیگر گفت‌وگو کرده‌اند. این رایزنی‌ها از روز چهارشنبه قرار است وارد سطح کارشناسی شود که به گفته کارشناسان، نشان می‌دهد که مذاکرات به سرعت پیش می‌رود.

با این حال، کارشناسان در گفت‌وگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس تاکید کردند که این لزوما به معنای قریب‌الوقوع بودن توافق نیست، اما این بدان معناست که مذاکرات بین «عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران و «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا در غرب آسیا شکست نخورده است.

«کلسی داونپورت» مدیر سیاست منع اشاعه در انجمن کنترل تسلیحات که مدت‌هاست روز برنامه هسته‌ای ایران متمرکز است، می‌گوید: موافقت با گفت‌وگوهای فنی نشان می‌دهد که هر ۲ طرف اهداف واقع‌بینانه و عمل‌گرایانه را برای مذاکرات بیان می‌کنند و می‌خواهند جزئیات را بررسی کنند.

او افزود: اگر ویتکاف در طول مذاکرات خود با عراقچی خواسته‌های حداکثری، مانند برچیده شدن برنامه غنی‌سازی ایران را مطرح می‌کرد، تهران انگیزه‌ای برای دیدار در سطح فنی نداشت.

آسوشیتدپرس خاطر نشان کرد: اما این سطح فنی همچنان پر از موانع احتمالی است.

«ریچارد نفیو» یکی از اعضای موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک که در جریان مذاکرات بر سر توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ در وزارت امور خارجه ایالات متحده در مورد تحریم‌های ایران کار می‌کرد، معتقد است که مهم‌ترین عامل تعیین‌کننده ارزش گفت‌وگوهای کارشناسی در این است که آیا تعهد سیاسی برای انجام کاری وجود دارد، یا خیر و کارشناسان فقط باید جواب آن را بیابند.

نفیو تصریح کرد: اگر کارشناسان نیز مجبور باشند مفاهیم بزرگ را بدون توافق سیاسی مورد بحث قرار دهند، کار بیهوده خواهد بود.

در توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ با ایران نیز طرف‌های مذاکره کننده، گفت‌وگوهای کارشناسی بسیار زیادی را برای رسیدن به توافق بر سر جزئیات فنی انجام دادند که در نهایت منجر به محدودیت برنامه هسته ای ایارن در ازای کاهش تحریم‌های اقتصادی علیه این کشور شد.

تحلیل‌گران می‌گویند که رسیدن به محدودیت‌ها، تسهیلات و زمان‌بندی‌ها در توافق نیازمند دانش متخصصان است.

هنوز مشخص نیست که ۲ طرف چه کسی را برای این مذاکرات می‌فرستند اما روند پیشروی مذاکرات نشان می‌دهد که مسیر گفت‌وگوها تاکنون مثبت بوده است.

«آلن ایر» دیپلمات سابق آمریکایی که زمانی در مذاکرات هسته‌ای گذشته با تهران مشارکت داشت، گفت: اگرچه هنوز در مراحل اولیه قرار داریم اما تا کنون دلگرم شده‌ام. سرعت مذاکرات - شامل شروع نشست‌های سطح کارشناسی در این چهارشنبه  خوب است.

وی همچنین گفت که به نظر می‌رسد در حال حاضر، هیچ مانعی برای دستیابی به توافق وجود ندارد.

ریچارد نفیو نیز به‌طور مشابه، رسیدن به سطح کارشناسی را به‌عنوان یک نشانه مثبت توصیف کرد اما هشدار داد که کار سخت برای مذاکرات تازه شروع شده است./ایسنا

ارسال نظر
آخرین اخبار